Roze en oranje orchidee bloemen voor een raam binnen in huis met uitzicht naar buiten.

Hulp bij rouw

Heeft u een geliefd(e) familielid of vriend verloren? En zoekt u hulp om dit te verwerken? Het verlies van een geliefde is heel ingrijpend. Het voelt alsof uw leven op de kop staat. Soms lukt het niet om het dagelijks leven weer op te pakken. Dan is het goed om hulp te vragen. Het biedt steun om te spreken met uw netwerk en/of een hulpverlener over wat u heeft meegemaakt. Daarnaast kunt u deelnemen aan de WhatsAppgroep Nabestaandencontact waarbij u in contact komt met lotgenoten.

Jonge handen houden oude handen met ring vast op schoot

Begeleiding bij rouw

Heeft u moeite met het oppakken van uw dagelijks leven na het verlies van een geliefde? Vindt u het lastig om te rouwen? Kunt u moeilijk praten over het verlies? Onze deskundige hulpverleners komen bij u thuis voor begeleiding en helpen bij het verwerken van rouw en verlies. Hierbij denken we niet alleen aan verlies door overlijden. Er is ook aandacht voor andere verliessituaties zoals verlies van gezondheid, werk, toekomstperspectieven of leven met een beperking. We begeleiden bij de verschillende fasen van rouw en helpen u om hier in de praktijk mee om te gaan.

Ontwikkeling van hulpverleners 
Om goede, persoonlijke begeleiding te kunnen bieden, blijven onze hulpverleners zich ontwikkelen en (bij)scholen op het gebied van rouw, onder andere door Manu Keirse (bekende psycholoog en expert op het gebied van rouw).

Vormen van rouwbegeleiding

Alles over rouw

Klap in/uit

De laatste jaren is er veel over verlies en rouw gepubliceerd. Een schat aan informatie en hulp is beschikbaar, maar niet altijd makkelijk te vinden. De website Alles over rouw verzamelt al deze informatie, contactmogelijkheden en professionele hulp vanuit een christelijke gedachte op het gebied van rouw. Dit is voor kinderen, tieners, jongvolwassenen en ouderen.

WhatsAppgroep Nabestaanden en de website Alles over rouw zijn initiatieven van Stichting Als kanker je raakt, NPV – Zorg voor het leven, Stichting Schuilplaats en Agathos hulpverlening.

Palliatieve zorg

Klap in/uit

Bij Lelie zorggroep werken specialistisch verpleegkundigen palliatieve zorg. Zij bieden ook ondersteuning aan nabestaanden na de palliatieve fase van een familielid of vriend.

WhatsAppgroep Nabestaandencontact rouw

Klap in/uit

U kunt gratis deelnemen aan één van deze WhatsAppgroepen. Dit is een makkelijke manier om in contact te komen met andere mensen die een geliefd(e) partner, kind, ouder, broer/zus of vriend(in) hebben verloren.

Een paar reacties van deelnemers aan de WhatsAppgroep:

  • ‘Buitenstaanders begrijpen ons niet, in de groep begrijpen wij elkaar wel!’
  • ‘Fijn dat er een plek is waar we onze vragen kunnen delen.’
  • ‘Na WhatsAppcontact hebben we weer nieuwe energie.’
  • ‘Het is zo ongedwongen, een paar dagen geen zin om te appen, geen probleem.’

Aanmelden
Meld u aan voor de WhatsAppgroep via het aanmeldformulier. Na aanmelding nemen we zo snel mogelijk contact met u op. Agathos voert de intakegesprekken met deelnemers en stelt de groepen samen. We proberen groepen van 4-8 deelnemers te maken. Neem gerust contact op om uw vragen te bespreken met onze hulpverleners.

Samenwerken met het netwerk

Als u moeite heeft met het reilen en zeilen in het gezin, kunt u steun vinden bij de mensen om u heen. Onze hulpverleners geloven in die samenwerking en betrekken daarom graag uw sociale omgeving.

Contact met Agathos hulpverlening

Meer informatie over rouw en verlies?

Vind de juiste hulp bij u in de buurt

Zorgzoeker