Dagbesteding

Samen voor een goede dag

Als u ondersteuning nodig heeft bij de invulling van uw dag, kunt u naar een dagbesteding van Lelie zorggroep gaan. Dit kan fijn zijn als u bijvoorbeeld niet lekker in uw vel zit, kampt met geheugenproblemen, lichamelijke klachten heeft, zich eenzaam voelt of ter ondersteuning van uw mantelzorger. Door naar de dagbesteding te gaan, kunt u langer thuis blijven wonen en behoudt u structuur in uw dagelijks leven. Op onze dagbestedingen kunt u zowel alleen als in groepsverband activiteiten doen, waarbij gezelligheid, ontspanning en ontmoeting centraal staan.

Portugese meneer gooit pittenzak in de lucht tijdens activiteit in Christelijk verpleeghuis Pniel in Rotterdam
Persoon staat bij tafel met sjoelbak en sjoelstenen en schrijft met een pen op een blaadje
Oude meneer staat bij een sjoelbak en is aan het sjoelen
Vrouwelijke zorgverlener zet een cd-speler met muziek aan op tafel

Programma en activiteiten

Naast het samen koffie drinken en eten van een maaltijd, kunt u dagelijks deelnemen aan activiteiten die passen bij uw interesse. Samen met de begeleider bespreekt u uw wensen en stelt u een persoonlijk activiteitenprogramma op. Zo kunt u doen waar u blij van wordt. 
 

Bewegen
Tekenen en schilderen
Handwerken
Tuinieren
Gezelschapsspellen of geheugentraining
Muziek luisteren of maken
Koken en bakken
Cursussen en workshops
Oude mevrouw belt via videoverbinding met een beweegcoach

Digitale activiteiten op de dagbesteding

Bij Lelie zorggroep bieden we ook digitale vormen van dagbesteding. Op die manier kunnen we veel verschillende soorten activiteiten aanbieden, dat geeft u nog meer keuzevrijheid. Zo hebben we bijvoorbeeld een beweegcoach op afstand, een braintrainer, digitale kunstworkshops en het YouTube-kanaal Lelie-TV met interactieve video's.

Indicatie, kosten en aanmelden

U kunt deelnemen aan een dagbesteding als u een indicatie heeft. Een indicatie is een besluit over welke hulp u nodig heeft. Bij de gemeente waar u woont, kunt u deze indicatie aanvragen. Neem hierover contact op met uw gemeente. Daarna kunt u zich aanmelden bij een dagbesteding van Lelie zorggroep.
 

Via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Klap in/uit

Dit is voor als u niet meer zelfredzaam bent en niet meer mee kan doen in de samenleving vanwege een aandoening of een beperking. Via uw gemeente kunt u een Wmo-indicatie aanvragen. De gemeente onderzoekt de aanvraag en beoordeelt of u in aanmerking komt voor Wmo-ondersteuning. U betaalt een bijdrage aan de overheid via het Centraal Administratiekantoor (CAK), afhankelijk van uw inkomen en vermogen. De hoogte van deze bijdrage kunt u berekenen op de website van het CAK.

Via de Wet langdurige zorg (Wlz)

Klap in/uit

Deze zorg is voor mensen die de hele dag intensieve zorg (24-uurs zorg) of toezicht nodig hebben. De kosten voor deze zorg worden vergoed vanuit de Wlz. Of u hiervoor in aanmerking komt wordt vastgesteld door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Wij kunnen helpen bij het aanvragen van een indicatie. U betaalt een bijdrage aan de overheid via het Centraal Administratiekantoor (CAK), afhankelijk van uw inkomen en vermogen. De hoogte van deze bijdrage kunt u berekenen op de website van het CAK.

Via persoonsgebonden budget (pgb) of eigen budget

Klap in/uit

Als u de zorg zelf wilt betalen of wilt inkopen via een pgb, kunt u rechtstreeks contact opnemen met het team bij u in de buurt. U ontvangt regelmatig een factuur voor de geleverde zorg. Bekijk onze pgb-tarieven.

Contact met Lelie zorggroep

Meer informatie over onze dagbesteding?

Vacatures in de dagbesteding

Vrouwelijke zorgverlener van Lelie zorggroep zit aan tafel met cliënten koffie te drinken

Vind de juiste zorg bij u in de buurt

Zorgzoeker