Hulp bij gedrag
Heeft u moeite met sociaal contact of last van heftige emoties? Dat kan invloed hebben op uw werk, studie of andere dagelijkse bezigheden. Dit kan komen door bijvoorbeeld een psychiatrische diagnose, licht verstandelijke beperking, dementie, autisme of ADHD. Onze hulpverleners begeleiden kinderen, jongeren en volwassenen bij deze problemen op het gebied van gedrag en emoties. Hierbij kijken we ook hoe we uw sociale omgeving kunnen betrekken.
Moeite met (negatieve) gevoelens en gedachten
Hoe u zich voelt, kan heel bepalend zijn voor
hoe uw dag verloopt. Door bepaalde emoties zit u misschien niet lekker in uw
vel en voelt u onbegrip van anderen of uzelf. Misschien heeft u last van angst, stemmingswisselingen of heeft u moeite met sociaal contact. Onze hulpverleners begeleiden u graag hierbij.
Angst
U ziet erg tegen dingen op, u heeft last van faalangst of droomt heel naar. Hierdoor piekert u veel en raakt u snel in paniek, ook als er geen echte aanleiding voor is. Onze hulpverleners kunnen u helpen om beter met uw angsten om te gaan.
Stemmingswisselingen
Regelmatig voelt u zich somber of lusteloos, soms minderwaardig, u bent snel moe en heeft weinig zin om dingen te ondernemen. Dit maakt het lastig om de dag door te komen en veroorzaakt veel negatieve gedachten. Onze hulpverleners kunnen u leren om anders met stemmingswisselingen om te gaan, zodat u er minder last van heeft.
Sociaal contact
Ieder mens heeft behoefte aan contact met mensen om zich heen. Wellicht heeft u het gevoel dat u er niet altijd bij hoort, voelt u zich soms eenzaam en onbegrepen of durft u niet voor uzelf op te komen. Soms kan het zo zijn dat het niet goed lukt om contact met anderen te leggen. Met het programma 'Samenwerken met het netwerk' leert u uw eigen netwerk gebruiken, contacten opbouwen en problemen aanpakken.
Stop eenzaamheid zelf
Gaat u liever zelf aan de slag om uw eenzaamheid tegen te
gaan? Op www.stopeenzaamheidzelf.nl kunt u gratis een werkboek
bestellen waarmee u leert hoe u zelf uw contacten kunt uitbreiden.
Hulp bij een diagnose
U heeft na een psychologisch onderzoek een diagnose gekregen, bijvoorbeeld autisme of ADHD. Het kan tijd kosten om dit te accepteren en vragen van uzelf of uw omgeving oproepen: hoe gaan we hier goed mee om? Onze professionele hulpverleners begeleiden u en uw gezinsleden hierbij. Dat heet psycho-educatie. U leert wat de diagnose betekent en hoe u goed met uw eigen gedrag (of het gedrag van uw kind met de diagnose) om kunt gaan. Daarbij betrekken we ook de mensen in uw omgeving.
Autisme
Er is bij u (of uw kind) autisme vastgesteld. U merkt dat u tegen dingen aanloopt. U voelt zich misschien niet altijd begrepen, heeft moeite met veranderingen of krijgt regelmatig het verwijt dat u geen interesse toont in anderen. Het is goed om te begrijpen waar de problemen vandaan komen. Onze hulpverleners kunnen daarbij begeleiden. Zo leert u (en uw omgeving) op een goede manier met autisme omgaan.
ADHD
U (of uw kind) heeft ADHD. U merkt dat u bijvoorbeeld heel impulsief bent, vaak te laat bent en dingen vergeet of het verwijt krijgt dat u druk praat. Uw omgeving begrijpt u hierdoor niet altijd en het is lastig om anderen om hulp te vragen. U kunt leren om hiermee om te gaan. Onze hulpverleners helpen hierbij.
Licht verstandelijke beperking
Als u een licht verstandelijke beperking (LVB) heeft, kunt u moeite hebben met het begrijpen van bijvoorbeeld brieven of e-mails. Ook kan het lastig zijn om het overzicht te houden over uw geld of om aan anderen duidelijk te maken wat u bedoelt. Wij begeleiden u bij het omgaan met deze beperking.
Samenwerken met het netwerk
Als u moeite heeft met het reilen en zeilen in het gezin, kunt u steun vinden bij de mensen om u heen. Onze hulpverleners geloven in die samenwerking en betrekken daarom graag uw sociale omgeving.
Contact met Agathos hulpverlening
Meer informatie over onze hulp bij gedrag?
Verhalen van Lelie zorggroep
Laat u inspireren!
Lees de verhalen van cliënten en zorgverleners voor een beeld van onze zorg- en hulpverlening.
Hoop na ondertoezichtstelling
Trauma’s, huiselijk geweld, jeugdbescherming en een ondertoezichtstelling: Jacqueline (49) heeft veel meegemaakt in haar leven. Inmiddels ontvangt ze 4 jaar hulp van Agathos en deelt ze haar verhaal.
Vind de juiste hulp bij u in de buurt