De tekenwedstrijd

De tekenwedstrijd

De tekenwedstrijd

Ieder jaar nemen we met onze dagbesteding deel aan een tekenwedstrijd. Cliënten uit heel Nederland van allerlei zorgorganisaties tekenen of schilderen in het thema: kerst. Er zijn twee prijzen te winnen; De hoofdprijs en de originaliteitsprijs. Met het te winnen geldbedrag kun je iets organiseren voor jouw groep.

We hebben al vele jaren inzendingen gedaan, waarbij we meestal hopen op de originaliteitsprijs. We hebben lampjes in onze tekeningen verwerkt, glitters, 3D tekeningen enzovoorts, maar nog nooit hebben we een prijs gewonnen.

We krijgen dan wel geen prijs...maar winnen doen we eigenlijk ieder jaar! Het enthousiasme waarmee de cliënten in november al aan de slag gaan is inspirerend en verborgen talenten komen naar boven. Een mevrouw met vergevorderde dementie pakte plots een potlood op en begon prachtig te tekenen. En toen iemand niet kon kiezen met welke kleur hij verder moest, gaf heel de groep advies. Elkaars werk werd met grote aandacht bewonderd en iedereen kreeg ruimschoots lieve complimenten. En dat voelt toch eigenlijk al een beetje als winnen.

Na twee weken vol kleurpotloden, stiften en verf, ging er een grote envelop van Lelie zorggroep vol met ons werk met de post mee naar de jury. Ondanks de geheugenproblematiek bij de cliënten, word er zo nu en dan gevraagd of ik al wat gehoord heb. We wachten in spanning af... En winnen we niet de ‘echte prijs’? Geen probleem, we proberen het volgend jaar gewoon weer!

 

  

 

De tekenwedstrijd word georganiseerd door: De Heer Medicom

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.