Nieuw jaar, nieuwe kansen

Nieuw jaar, nieuwe kansen

Nieuw jaar, nieuwe kansen

De jaarwisseling ligt weer achter ons. Hoewel 1 januari er in feite niet anders uitziet dan 31 december, is het toch altijd wel een ding, die overgang naar een nieuw jaar. Plannen, begrotingen, projecten, contracten: alles loopt tot die magische grens van 31 december. Zo vlak voor de kerst is het altijd ontzettend druk omdat er van alles afgerond moet worden. Als je zegt ‘dit pakken we volgend jaar wel op’, dan lijkt dat heel ver weg, ook al is het in feite ‘volgende week’. Maar wat een fijn gevoel ook wel om een paar dagen vrij te zijn als je alles goed en wel hebt afgerond en kunt denken: dit jaar is voorbij, in het nieuwe jaar gaan we er weer fris tegenaan.

Niet alleen in zakelijke zin is de overgang een grens, vooral mentaal is het een belangrijke grens. Aan het eind van het jaar kijk je terug: wat is er allemaal gebeurd afgelopen jaar? Wat hebben we allemaal bereikt? Wat kunnen we afsluiten en achter ons laten? Wat is helaas nog niet gelukt, en nemen we mee naar volgend jaar? In het nieuwe jaar beginnen we met een nieuwe start, liggen de plannen klaar en kijken we vooruit, ook al is het natuurlijk nog maar de vraag wat komend jaar ons gaat brengen, zeker nu.

Ik kijk in elk geval met goede moed vooruit naar 2021. Er liggen mooie plannen klaar, waar we ongetwijfeld een groot deel van kunnen uitvoeren, ook al zit die Corona ons nog even in de weg. Afgelopen maanden heb ik kunnen ondersteunen in het maken van een meerjarenvisie voor de wijkverpleging binnen Lelie zorggroep. Dit geeft veel nieuwe energie, juist omdat we nu voor een langere termijn plannen hebben gemaakt. Het is goed om stil te staan bij waar we nu staan, waar we over een paar jaar willen staan en wat daar dan concreet voor nodig is. De uitdaging blijft toch om niet alles in een jaar te willen proppen, maar te doseren. En om ook te reflecteren: waarin zijn we al goed op weg, maar willen we nog verder groeien komende tijd? En wat is daar voor nodig? Concrete voorbeelden waar we komend jaar mee aan de slag gaan zijn het nog beter inzetten van technologie bij cliënten thuis, samenwerking met mantelzorg en vrijwilligers, samenwerking met andere zorg- en welzijnsorganisaties in de wijk en het verder uitbreiden van het aanbod palliatieve zorg, wondzorg en dementiezorg thuis. Grote onderwerpen, maar ontzettend uitdagend!

En nu het nieuwe jaar begonnen is, gaan we van start met het uitvoeren van die mooie plannen. En ik zeg bewust steeds ‘we’, want we doen het samen. En gelukkig ervaar ik dat het ook zo kan. Dat iedereen in de organisatie bereid is om bij te dragen aan het steeds verder ontwikkelen en professionaliseren van waar we al goed in zijn, maar nog beter in willen worden. Met nieuwe energie en veel zin in wat er op de planning staat, ben ik het nieuwe jaar in gegaan. Vanuit huis (met een baby van 11 maanden die niet naar de opvang kan, dus dit geeft de nodige uitdagingen), gaan we er weer voor!
Wat het jaar ons ook brengt.

Onze zorg- en hulpverleners - met uiteenlopende functies - schrijven regelmatig een persoonlijk blog over hun (werk)ervaringen, grappige anekdotes of ander interessant leesvoer. Ook komt er af en toe een gastblogger aan het woord. Kijk hiervoor op ons blog!
Ben jij op zoek naar werk met waardering?  Kijk op werkenmetwaardering.nl voor onze vacatures.

 

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.