Innoveren op je sloffen

Innoveren op je sloffen

Innoveren op je sloffen

Eind april was het zover: mijn zwangerschapsverlof was ten einde en ik ging weer aan het werk. Vanwege de coronamaatregelen helemaal vanuit huis, en dat waarschijnlijk nog tot september. ‘Hoe zou dat gaan?’ vroeg ik mij af. Het zou toch een stuk makkelijker zijn om naar kantoor te gaan en even een rondje te maken langs verschillende collega’s om te laten weten dat ik er weer was. Ik vroeg me af wat ik zou gaan doen komende tijd, want het werk van een innovatieadviseur bestaat toch voornamelijk uit het bezoeken van allerlei bijeenkomsten, uit overleggen, mensen spreken en het organiseren van bijvoorbeeld trainingen en sessies. Maar hoe doe je dat vanuit huis?

Op mijn eerste werkdag stond een overleg van ons gepland. Via Zoom dus. Op tijd begon ik met inloggen, je weet nooit hoe ingewikkeld zoiets is en te laat komen staat ook zo slordig. Maar dit ging vrij eenvoudig en al snel begon het overleg. Alsof het nooit anders was geweest! Ik merkte dat iedereen al volledig gewend was aan het digitaal vergaderen. Ik moest nog een paar dingen leren (hoe zorg je dat je naam zichtbaar is in plaats van ‘Ipad’, niet hummen maar knikken, hoe open je daarnaast een document), maar dit had ik ook al snel onder de knie.

Twee weken later nam ik een presentatie op voor het management, zodat er een filmpje getoond kon worden tijdens hun vergadering. Gelijk weer even geoefend met scherm delen, opnemen en natuurlijk een ‘virtual background’ waardoor het leek alsof ik buiten voor ons kantoor stond.

En nu weer een aantal weken verder is het digitale werken al bijna gewoon geworden: het ‘nieuwe normaal’?! Vergaderen en overleggen via Zoom, het beluisteren van Webinars in plaats van bijeenkomsten elders, en het geven van scholingen blijkt ook prima te gaan via Zoom. Laatst gaf ik een training aan maar liefst achttien deelnemers vanuit het hele land, helemaal digitaal. Voor de interactie gebruikten we de Mentimeter. Stipt op het moment dat de training zou beginnen, was iedereen ingelogd, en ook de Mentimeter bleek voor geen enkele deelnemer een probleem. We hadden een goede discussie en na afloop bleven de deelnemers die nog vragen hadden even hangen. Wat een hoop reistijd, reiskosten en natuurlijk Co2-uitstoot hebben we zo bespaard! Had ik dit voor de Corona bedacht als innovatieve manier van scholen, dan was dit waarschijnlijk niet zo snel van de grond gekomen, maar nu bleek dit geen enkel probleem.

En wat lekker toch wel, om te werken van achter je bureau, met je sloffen aan terwijl de kat op je schoot ligt te brommen.

Natuurlijk, ik kijk er naar uit om weer naar kantoor te gaan en collega’s echt te ontmoeten. En om bijeenkomsten te bezoeken, te netwerken en inspiratie op te doen elders. Maar ik hoop de mooie dingen en inzichten op digitaal gebied die deze periode heeft gebracht toch ook zeker vast te houden!

 

Onze zorg- en hulpverleners - met uiteenlopende functies - schrijven wekelijks een persoonlijk blog over hun (werk)ervaringen, grappige anekdotes of ander interessant leesvoer. Ook is er regelmatig een gastblogger aan het woord. Er is regelmatig iets nieuws te lezen op ons blog!

Word jij de collega van Jantine? Kijk op https://werkenbijleliezorggroep.nl/ voor onze vacatures.

Reacties

02-07-2020 om 14:00

Wat een veranderde wereld hè Jantine... over innovatie gesproken ☺ Ik wens jou en je gezin alle goeds een gezegend, gezond en heerlijk leven!

02-07-2020 om 16:16

Nog gefeliciteerd en welkom terug! Leuke sloffen.....

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.