Wijkgericht werken in het Palet

Zeker in hus - krant lezen

Wijkgericht werken in het Palet

Stichting Open Arms heeft een subsidietoezegging gekregen van het Oranje Fonds. Daarmee wordt het Palet, voormalig schoolgebouw aan de Duikerstraat 29, zo gerenoveerd dat het comfortabel en functioneel wordt voor alle groepen die er gebruik van gaan maken. Het Palet is een initiatief van Open Arms en Lelie zorggroep van, voor en door de wijk Het Lage Land.

In het Palet zullen binnenkort activiteiten van Open Arms en De Burcht (Lelie zorggroep) plaatsvinden. Samen zijn zij al heel wat jaren in de wijk actief. Henk den Breejen werkt bij Open Arms: ‘Al langere tijd bestaat het verlangen om activiteiten onder te brengen op een eigen locatie. Hierdoor krijgt Open Arms een vaste plek in de wijk en zijn er mogelijkheden om meer activiteiten te organiseren. We willen present zijn in de wijk om wijkbewoners van dienst te zijn. Met name wijkbewoners die financieel lastig zitten of weinig contacten hebben. Open Arms wil goed nieuws voor hen zijn!’

De Burcht als onderdeel van Lelie zorggroep wil graag aansluiten bij actuele ontwikkelingen in de maatschappij. Eén van die ontwikkelingen is dat oudere mensen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Margit Kleiker van Lelie zorggroep: ‘Wij gaan steeds meer wijkgericht werken. Enerzijds door ouderen in de wijk te ondersteunen in de vorm van advies en diensten op het vlak van zorg en welzijn. Anderzijds door activiteiten aan te bieden die het onderlinge contact tussen met name oudere wijkbewoners stimuleren en aansluiten bij behoeften die in de wijk leven. Zo hebben we samen met andere zorg- en welzijnsorganisaties stappen gezet om een ouderenontmoetingscentrum te organiseren. Het verlangen is om dit ontmoetingscentrum een eigen gezicht te geven en de huidige activiteiten uit te breiden, ook voor andere doelgroepen.’

De toegekende subsidie wordt gebruikt om het Palet op te knappen en vier lokalen te creëren. Het beheer komt in handen van Open Arms. Begin volgend jaar vindt een feestelijke opening plaats voor alle wijkbewoners.

Over het Oranjefonds

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 28,7 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevordering in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdrage ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door vrienden en bedrijven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.