Westerstein: het meest gastvrije huis voor kleinschalig wonen in Zuid-Holland!!

Westerstein: het meest gastvrije huis voor kleinschalig wonen in Zuid-Holland!!

Westerstein: het meest gastvrije huis voor kleinschalig wonen in Zuid-Holland!!

18 sterren naar Lelie zorggroep
Westerstein: het meest gastvrije huis voor kleinschalig wonen in Zuid-Holland!!

Rotterdam-Hoogvliet – Verpleeghuis Westerstein, één van de locaties van Lelie zorggroep wonen, zorg en welzijn is uitgeroepen tot meest gastvrije huis van Zuid-Holland, in de categorie kleinschalig wonen. Westerstein is zelfs op de vijfde plaats van heel Nederland geëindigd. Ook verpleeghuis Siloam deed mee, in de categorie verpleeghuizen. Locatie Westerstein en verpleeghuis Siloam hebben beiden vier sterren behaald tijdens het landelijke congres Gastvrijheidszorg met Sterren. De Burcht haalde 3 sterren en Slingedael 4 sterren.
Medewerkers van Siloam en Westerstein namen donderdag 12 juni de prijzen in ontvangst. Juriaan Vrind, Hoofd Zorg van Siloam en Westerstein, is trots: “De mens staat bij ons centraal. We gaan uit van de mogelijkheden, de zelfstandigheid van de cliënten en ondersteunen en verzorgen ze daar waar nodig. Medewerkers en vrijwilligers bieden mensen een warm, vertrouwd en gastvrij huis. We werken daarbij zoveel mogelijk met vaste teams en vaste invallers, zodat onze mensen de cliënten kennen, weten wat ze willen en de cliënten vertrouwde gezichten zien”.

Over Slingedael schrijft de gids: Slingedael In 2012 is als gevolg van de renovatie de ambiance totaal vernieuwd. Alles ziet er sfeervol uit. Er is veel licht in het restaurant. Huiskamers zijn gezellig ingericht en hebben alle een open keuken en een aparte rookruimte. Bewoners hebben een ruime kamer die naar eigen smaak ingericht kan worden. Er is een grote badkamer en een eigen toilet.
En over De Burcht: Hoewel het pand al vijftig jaar oud is,is het eigentijds. Vooral het restaurant biedt een prettige aanblik. Er zijn winkeltjes, een fi tnessruimte en het grote restaurant fungeert tevens als ontmoetingsruimte voor de wijk.

Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg in zorginstellingen. Het doel is de kwaliteit van leven van cliënten en patiënten te verbeteren door het stimuleren van goede gastvrijheidszorg. Ruim 250 zorgaanbieders deden dit jaar mee aan Gastvrijheidszorg met Sterren. De deelnemers zijn beoordeeld op gastvrijheid en -afhankelijk van hun score- hebben zij sterren toebedeeld gekregen. Gastvrijheid neemt een steeds grotere plaats in binnen de zorgsector. Belangrijke onderdelen daarvan zijn gezond en lekker eten en genieten van een goede maaltijd in een prettige ambiance. Maar ook de manier waarop medewerkers patiënten en cliënten bejegenen is een graadmeter, alsook de dienstverlening.

Meer lezen over de sterren van Siloam, Westerstein, Slingedael en De Burcht? Klik hier.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.