Weer groen licht voor Lelie zorggroep in Rotterdam

Weer groen licht voor Lelie zorggroep in Rotterdam

Weer groen licht voor Lelie zorggroep in Rotterdam

Weer groen licht voor Lelie zorggroep in Rotterdam

Cliënten van Lelie zorggroep in Rotterdam kunnen ook in 2015 gebruik blijven maken van o.a. huishoudelijke hulp en begeleiding van Lelie zorggroep en Agathos (onderdeel van Lelie zorggroep). De gemeente Rotterdam heeft daarvoor op donderdag 18 september 2014 contracten afgesloten met Lelie zorggroep en ruim 50 zorgaanbieders over de overgang AWBZ-WMO.

Rotterdam krijgt er net als andere gemeenten veel zorgtaken voor jongeren en volwassenen erbij vanaf 1 januari.  Om veranderingen zo geleidelijk mogelijk te laten lopen, kunnen Rotterdammers komend jaar van hun huidige zorgaanbieder gebruik blijven maken.

Projectleider Belianne de Kock: "We hadden dit contract wel verwacht maar zijn er uiteraard weer blij mee. We willen graag voor onze huidige clienten blijven zorgen, we hebben hoge cijfers voor cliënttevredenheid en maken dat volgend jaar graag weer waar. Zeer veel collega's hebben hun bijdrage geleverd aan de offerte voor dit contract. Ik wil hen daarvoor hartelijk bedanken. Het is mooi om te merken dat onze inspanningen beloond zijn. We hebben ook goede hoop voor het Arrangementencontract dat nog moet volgen.
Ook gaan we aan de slag met het implementatietraject, want we gaan werken volgens een nieuwe werkwijze."

Werkwijze
De gemeente Rotterdam ziet de overheveling van zorgtaken naar de gemeente als een kans om hulp en ondersteuning beter te organiseren voor de Rotterdammer. De hulp en ondersteuning die de gemeente biedt, is dichtbij huis. Rotterdam gaat werken volgens het principe van één gezin, één plan, één regisseur. Wethouder Hugo de Jonge: ,”Menselijke maat in de zorg moet weer het vertrekpunt worden. Zo voorkomen we bureaucratie en houden we de zorg betaalbaar. ”

Zorgaanbieders 2015 voor het overgangsrecht
Met het sluiten van de contracten gunt de gemeente definitief de opdracht aan de zorgaanbieders voor het ‘Overgangsrecht’. Op www.rotterdam.nl/denieuwewmo is te zien welke partijen gecontracteerd zijn. Het zogeheten overgangsrecht betekent dat de indicatie van cliënten blijft gelden tot deze afloopt met een maximum van 1 jaar. Voor cliënten met een indicatie voor beschermd wonen loopt het overgangsrecht maximaal 5 jaar en tot uiterlijk eind 2019.

Nieuwe cliënten en cliënten met een herindicatie in 2015
Als gevolg van de nieuwe zorgtaken krijgt Rotterdam er per januari de verantwoordelijkheid voor 10.000 cliënten bij. Het gaat daarbij om ouderen, mensen met ggz-problematiek, mensen met een lichamelijke beperking en mensen met een verstandelijke beperking. Voor hen geldt het overgangsrecht. Voor de levering van zorg en ondersteuning aan nieuwe cliënten vanaf 1 januari 2015 en cliënten die in 2015 een herindicatie krijgen, is de gemeente een aparte aanbesteding met ‘Arrangementen’ gestart. Deze aanbestedingsprocedure loopt nog tot begin november. Lelie zorggroep is uiteraard ook hier weer een van de zorgaanbieders die hoopt dan ook in aanmerking te komen om volgens het nieuwe model ondersteuning en begeleiding gaan leveren. Meer informatie over deze contracten verwachten we in november.

Meer informatie
wilt u meer informatie? Dan kunt u terecht op de site van de gemeente: www.rotterdam.nl/hulpdichtbij. De gemeente gaat de komende tijd ook voorlichtingsbijeenkomsten organiseren.

 

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.