Vrijwilligers ouderenwerk Skin

Vrijwilligers ouderenwerk Skin

Vrijwilligers ouderenwerk Skin

Op maandagavond 28 april vond een feestelijke certificaatuitreiking plaats aan 31 vrijwilligers voor ouderenwerk vanuit tien internationale kerken in Rotterdam. Alle vrijwilligers hadden deelgenomen aan de serie van zes workshops, georganiseerd door SKIN-Rotterdam, een overkoepelende organisatie voor de internationale kerken, en de eindopdracht succesvol uitgevoerd.
De uitreiking vond plaats in zorgcentrum Atrium, onderdeel van Lelie zorggroep wonen, zorg en welzijn in de aanwezigheid van directeur Arie Kars. Dhr. Kars feliciteerde de vrijwilligers met hun certificaat en zei onder de indruk te zijn van hun natuurlijke warmte en zorg voor ouderen in hun gemeenschap.
Cees Ramp, consulent ouderen bij SKIN-Rotterdam: “Het is een voorrecht om deze workshops voor en eindopdrachten met zulke mensen te hebben mogen organiseren!” Omdat de serie zo’n succes is gebleken en echt aan een behoefte voldeed, volgt er het komende jaar een tweede serie van zes workshops, waarbij allerlei actuele onderwerpen in de ouderenzorg de revue zullen passeren. De 150 internationale kerken in Rotterdam vormen een belangrijke bron van sociaal kapitaal: uit onderzoek blijkt dat het werk dat zij op vrijwillige basis leveren de samenleving zo’n 50 à 60 miljoen euro per jaar bespaart. SKIN-Rotterdam ondersteunt deze kerken bij hun werk, onder andere voor de senioren in hun eigen gemeenschap en daarbuiten. Deelnemers aan het project zijn Rotterdammers afkomstig uit o.a. Kaapverdië, Nigeria, Kameroen, Suriname, Antillen, Eritrea, Ethiopië en de Dominicaanse Republiek.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.