Vijftien minuten extra aandacht

Vijftien minuten extra aandacht

Vijftien minuten extra aandacht

“Dit is ze dan, mijn grote hulp, mijn vertrouwenspersoon…” Aan het woord is mevrouw Hellings (86), die altijd erg blij is met de komst van Jorina Mudde (43), verpleegkundige in opleiding. Samen staan ze in de keuken te kletsen alsof ze elkaar weken niet gezien hebben. Jorina haalt de kopjes uit de kast, mevrouw Hellings schenkt ze vol en in een mum van tijd staan de koffie, de thee en de koekjes klaar.

Jorina heeft deze keer extra tijd gekregen om samen met mevrouw Hellings koffie te drinken. ‘Vrienden van Agathos’  heeft een actie bedacht waarbij mensen een bedrag kunnen doneren, zodat thuiszorgmedewerkers nét dat beetje meer kunnen bieden aan hun cliënten, waar anders nauwelijks mogelijkheden voor zijn. “Als het kan, probeer ik sowieso even wat te drinken bij onze cliënten. Gewoon om elkaar te spreken en beter te leren kennen. Maar eigenlijk hebben we daar geen tijd voor,” vertelt Jorina. “Fijn dat dit nu zo kan, die extra 15 minuutjes écht even aandacht voor de cliënt na het zorgmoment, dat geeft een heerlijk gevoel.”

Jorina en mevrouw Hellings hebben veel gemeen. Mevrouw Hellings was ook jaren (wijk)verpleegkundige en weet als geen ander hoe het is om zorg te verlenen. “Van kraamzorg, tot psychiatrie, tot thuiszorg, ik heb het allemaal gedaan. En ik weet hoe druk het kan zijn voor Jorina en haar collega’s. Als je weg moet, moet je weg.”  Jorina glimlacht. “Ja het vak bindt ons echt.  Ik vind het leuk om de verhalen van vroeger te horen. En als ik nieuwe dingen moet leren voor mijn opleiding, dan hebben we het er samen over. Ik kom dus wel voor de zorg, maar er zijn ook veel dingen die daarbij horen. Het zijn woorden én daden.”
Mevrouw Hellings, lachend: “Wil je nog koffie? Dan mag je het zelf pakken!”

Agathos thuiszorg biedt verpleging en verzorging in verschillende gebieden in Nederland en is onderdeel van Lelie zorggroep.
Kijk op www.vriendenvanagathos.nl voor meer informatie over de vriendenstichting en het doneren van een kopje koffie.

Op zoek naar een baan in de zorg? Kijk op www.werkenbijleliezorggroep.nl.

Dit interview komt uit het Lelie magazine dat in juni 2019 verscheen.
Tekst en beeld: Rozemarijn Groenewegen.
Klik hier om door dit Lelie magazine te bladeren. Klik hier om het meest recente Lelie magazine gratis aan te vragen.

 

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.