Top Care 1e Praktijk en Wetenschapsmiddag

Top Care 1e Praktijk en Wetenschapsmiddag

Top Care 1e Praktijk en Wetenschapsmiddag

Enige tijd geleden vond de 1e Topcare Praktijk en Wetenschapsmiddag plaats. De ruim 50 aanwezige zorgprofessionals waren zeer enthousiast.

Een aantal sprekers maakten concreet waar Topcare voor staat (o.a. het enthousiasmeren van medewerkers om meer onderzoek te gaan doen) en gaven inspirerende voorbeelden van wetenschappelijk (praktijk)onderzoek. Ook werden aanwezigen uitgedaagd zichzelf de vraag te stellen wat ze binnen hun dagelijkse praktijk zouden willen onderzoeken en hoe ze dat zouden kunnen doen.

In een ‘speeddate’ sessie die volgde, vertelden  verzorgenden en verpleegkundigen uit de top care organisaties aan hun collega’s over hun onderzoek. Zo ook Sandra Kerklaan en Esther den Haan van de Lelie zorggroep, locatie Slingedael, over hun onderzoek naar de mogelijkheid om via de methode van “foutloos leren” Korsakovpatiënten te trainen in het zelfstandig doen van hun was. Samen met de psycholoog zetten zij onderzoek op waarbij een groep van 15 patiënten twee keer per week onder begeleiding werd getraind in het doen van de was terwijl een andere groep van 15 patiënten zelfstandig probeerde de was te doen. Na vier weken bleek de begeleide groep succesvol in het doen van de was in tegenstelling tot de niet begeleide groep. Bovendien bleek dat na een maand tussentijd de succesvolle groep patiënten snel weer de routine van het wassen oppikte.

Klik hier als je meer wilt lezen over deze inspirerende bijeenkomst en over Topcare.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.