Onderzoek naar ruimtelijk inzicht Korsakovpatiënten

Onderzoek naar ruimtelijk inzicht Korsakovpatiënten

Onderzoek naar ruimtelijk inzicht Korsakovpatiënten

Binnenkort publiceert Erik Oudman, onderzoeker van de Universiteit Utrecht, over zijn onderzoek naar Korsakovpatiënten. Zoals bekend, lijden mensen met het syndroom van Korsakov aan geheugenverlies. Zou dat ook betekenen dat ze zich na een wandelingetje bepaalde informatie van de gelopen route niet kunnen herinneren?
Om dat te onderzoeken lieten onderzoekers van de Universiteit Utrecht in samenwerking met Korsakovcentrum Slingedael 20 Korsakovpatiënten vragen beantwoorden omtrent een net gemaakte wandeling. De patiënten moesten bijvoorbeeld aangeven hoe lang de wandeling had geduurd, wat ze zoal hadden gezien, en of ze op een kaart de route konden uittekenen. 
Wat bleek? De Korsakovpatiënten scoorden niet veel slechter dan de gezonde deelnemers aan dit onderzoek. Dat betekent dat Korsakov weliswaar het geheugen kan aantasten, maar geen of minder vat heeft op het hersengebied dat belast is met het verwerken van ruimtelijke informatie.
Het onderzoek van Erik Oudman en zijn collega’s verschijnt maandag 27 oktober in het Amerikaanse wetenschapstijdschrift Journal of Neuropsychology. Klik hier voor het bewuste artikel. 

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.