Lelie zorggroep slaat handen ineen met SKIN en Samen 010

Zeker in hus - krant lezen

Lelie zorggroep slaat handen ineen met SKIN en Samen 010

Lelie zorggroep gaat in Rotterdam samenwerken met Samen Kerk in Nederland (SKIN) en Samen 010 om vrijwilligers en migranten meer kansen te bieden op de arbeidsmarkt. De samenwerking op het vlak van kerk en zorg moet in 2015 gestalte krijgen.

Regiodirecteuren Aad de Kool en Lutine Vermeij van Lelie zorggroep ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst met Samen 010-directeur Hannie de Kruijf en pastor Nana Opuku Konu, bestuursvoorzitter van SKIN-Rotterdam. Plannen omvatten onder meer een mini-symposium, over hoe de kerken in Rotterdam en Lelie zorggroep kunnen samenwerken ten behoeve van kwetsbare medeburgers, en een masterclass voor migranten die vanuit SKIN een integratietraject volgden op het vlak van taal en cultuur. Eind januari krijgen zij de gelegenheid om in zorgcentrum Atrium (Rotterdam-Centrum) te speeddaten met leidinggevenden van Lelie zorggroep.

Verbinding
SKIN-Rotterdam biedt christen-migranten de kans om beter in de Nederlandse samenleving te integreren. Daaraan wil Lelie zorggroep van harte bijdragen, onder andere door vanuit haar christelijke visie mee te denken over zorg- en welzijnskwesties en haar kennis en ervaring te delen. Ook hecht Lelie zorggroep belang aan hernieuwde verbinding met kerken en nieuwe geloofsgemeenschappen. Samen 010 kan vanuit de Rotterdamse kerken een belangrijke rol spelen via de inzet van vrijwilligers en de diaconale taak van de traditionele kerken professioneel ondersteunen. Gezamenlijk onderzoeken de drie partijen hoe zij kunnen bijdragen aan de ouderenzorg in Rotterdam, met name voor oudere kwetsbare migranten.
De samenwerking heeft een looptijd van drie jaar.



V.l.n.r.: Hannie de Kruijf (directeur Samen 010), Aad de Kool (regiodirecteur Randstad Noordwest Lelie zorggroep), pastor Nana Opuku Konu (bestuursvoorzitter SKIN-Rotterdam) en Lutine Vermeij (regiodirecteur Rotterdam Zuid

Voor meer informatie neemt u contact op met Corrie Vroon, productmanager mantelzorg en informele zorg, via e-mail (c.vroon@leliezorggroep.nl) of telefoon (0900 22 44 777). Meer informatie over Lelie zorggroep is beschikbaar via www.leliezorggroep.nl. Meer informatie over Samen 010 en SKIN-Rotterdam vindt u via www.samen010.nl en www.skinrotterdam.nl.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.