Lelie zorggroep: 30 juli in NOS journaal

Zeker in hus - krant lezen

Lelie zorggroep: 30 juli in NOS journaal

Woensdagochtend 30 juli heeft het NOS journaal opnames gemaakt over de veilige zorgcilinders die cliënten van Lelie zorggroep sinds een jaar gebruiken. Journalist Gerrie Eickhof maakte een reportage over het gebruik van deze door de politie goedkeurde nieuwe sloten, die door cliënten van Lelie zorggroep naar volle tevredenheid gebruikt worden.

Gerrie Eickhof interviewde verpleegkundige Anja Leeuwangh en cliënt mevrouw Tims over het gebruik van dit door de politie goedgekeurde nieuwe slot dat ouderen gebruiken voor persoonsalarmering. Dit naar aanleiding van de berechting van enkele personen die meerdere inbraken hebben gepleegd via de oude sleutelkluisjes.

Veel ouderen maken zich zorgen over hun veiligheid. Ouderen met een oud sleutelkluisje voelen zich vaak onveilig, vertelt de katholieke ouderenbond. "We hebben onderzoek gedaan en het blijkt dat de meeste sleutelkluisjes met codes makkelijk te kraken zijn."

Lelie zorggroep is erg enthousiast over het nieuwe systeem dat op diverse plaatsen in Rotterdam, Krimpen aan den IJssel en Gouda al goed functioneert of wordt geïmplementeerd. "Het is van groot belang dat we met de implementatie vaart houden, want we merken hoe belangrijk veiligheid voor ouderen is",  vertelt een van de teammanagers van Lelie zorggroep, Imelda Bogaard, "Wij zijn een van de eerste zorgorganisaties die met dit systeem werken."
Verpleegkundige Anja Leeuwangh: "Ik ben erg enthousiast. De tijd van de grote sleutelbossen en codes is voorbij. Dit nieuwe systeem  is voor ons als medewerkers stukken prettiger werken. Ook omdat er altijd geregistreerd wordt wie er binnenkomt. Er kunnen geen misverstanden meer over bestaan."

De reportage wordt uitgezonden op woensdagavond 30 juli, in het NOS journaal op Nederland 1. Uitzending gemist? Klik hier (vanaf minuut 16 start de reportage).

Klik hier voor meer informatie over de veilige zorgcilinders en persoonsalarmering van Lelie zorggroep

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.