Feestelijke opening van ‘De geheime tuin’ in Kralingen

Feestelijke opening van ‘De geheime tuin’ in Kralingen

Feestelijke opening van ‘De geheime tuin’ in Kralingen

Vrijdag 19 juni a.s. wordt er bij verpleeghuis Pniel een nieuwe eetbare natuurtuin (forest garden) genaamd ‘De geheime tuin’ geopend. Pniel, Vrije School Vredehof en Moestuinman slaan de handen ineen om deze unieke tuin voor jong en oud te realiseren. Ook het Oranje Fonds en Sint Laurensfonds steunden het tuinproject. Alle belangstellenden zijn uitgenodigd voor deze feestelijke ochtend.

Vrijdag 19 juni a.s. wordt er bij verpleeghuis Pniël een nieuwe eetbare natuurtuin (forest garden) genaamd ‘De geheime tuin’ geopend. Pniël, Vrije School Vredehof en Moestuinman slaan de handen ineen om deze unieke tuin voor jong en oud te realiseren. Ook het Oranje Fonds en Sint Laurensfonds steunden het tuinproject. Alle belangstellenden zijn uitgenodigd voor deze feestelijke ochtend.

Moestuinman Max, die de tuin vanaf het eerste zaadje kent vertelt: “De eetbare natuurtuin, eigenlijk een ‘forest garden’ genaamd, is een door mensen gecreëerde plantengemeenschap met een extreem hoog aantal eetbare soorten. Hierbij wordt slim gebruik gemaakt van ecologische principes die kenmerkend zijn voor een natuurlijk bos. In een ‘forest garden’ proberen we stap voor stap te komen tot een duurzame samenwerking tussen mensen, planten en dieren.”

Niet alleen het feit dat de tuin zelfvoorzienend is, maar ook de doelgroep maakt deze tuin zo speciaal. Kinderen van Vrije School Vredehof gaan de komende maanden aan de slag in de nieuwe tuin en ook buurtbewoners mogen de tuin bezoeken wanneer ze willen tussen 08:00 uur ’s morgens en 20:00 uur ’s avonds.

Groene vingers
“De nieuwe tuin is voor de bewoners van Pniël een fijne plek om lekker te zitten en tot rust te komen, of groene vingers te krijgen en aan de slag te gaan. Met deze tuin willen we de relatie tussen jong en oud sterker maken. De kinderen van de basisschool leren door in de tuin te werken veel over groente, hoe de tuin onderhouden moet worden en welke insecten er voorkomen. Jong en oud kunnen genieten van de tuin, iedereen is welkom” aldus Margit Keiker, teamleider in Pniël. De verschillende groenten, fruit en kruiden die verbouwd worden in ‘De geheime tuin’ worden weer gebruikt in de keuken van Pniël om de maaltijden voor cliënten mee te bereiden.

Programma
10:30 uur begint de ochtend en is er een minimarkt met allerlei ambachtelijk gemaakte producten. Opbrengsten hiervan gaan naar het bij – en onderhoud van de tuin.
11:00 uur geeft Moestuinman Max een informatieve rondleiding door de nieuwe tuin.
12:00 uur is de officiële opening van de tuin met wijkbewoners, kinderen van Vrije School Vredehof, bewoners van Pniël en andere belangstellenden.
12.45 uur geeft Max opnieuw een rondleiding, dit keer in Voedselbos Kralingen. Een ieder is vrij om mee te gaan naar het Voedselbos.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.