Elbert Dijkgraaf wordt voorzitter raad van toezicht Lelie zorggroep

Elbert Dijkgraaf wordt voorzitter raad van toezicht Lelie zorggroep

Elbert Dijkgraaf wordt voorzitter raad van toezicht Lelie zorggroep

De raad van toezicht van Lelie zorggroep heeft Elbert Dijkgraaf benoemd als nieuwe voorzitter. De voormalig SGP-parlementariër en huidig hoogleraar aan de Erasmus Universiteit volgt Albert van Wijk op in deze rol.

De raad van toezicht is trots op de benoeming van Elbert Dijkgraaf. “Een voorzitter met een breed netwerk in bestuurlijke kring”, aldus vice-voorzitter Wim van der Hoeven. “Zijn maatschappelijk brede ervaring zal van toegevoegde waarde zijn voor onze  raad van toezicht.”

“Ik vind het een mooie uitdaging om de huidige goede positie van Lelie zorggroep verder uit te bouwen”, zegt Dijkgraaf. “Er zullen ongetwijfeld de nodige uitdagingen komen. Zo wordt de arbeidsmarkt voor zorgpersoneel steeds krapper en moeten we voldoende personeel zien aan te trekken. Ook beleidsmatig zullen er zeker weer wijzigingen komen die hun impact hebben op onze instellingen. Het belang van goede zorg vanuit een christelijke basis die we inzetten voor de samenleving in den brede motiveert om hier voortvarend mee aan de slag te gaan.”

De raad van bestuur van Lelie zorggroep in de personen van Joost Zielstra en Hendrik Jan van den Berg heten hun nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van harte welkom. “Het is een betekenisvolle functie voor de organisatie maar natuurlijk ook voor ons. In Elbert Dijkgraaf krijgen we een gedreven en deskundige voorzitter met een groot netwerk. We zien de samenwerking met vertrouwen tegemoet.”

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.