Collega’s delen zorgen over coronavirus met minister De Jonge

Collega’s delen zorgen over coronavirus met minister De Jonge

Collega’s delen zorgen over coronavirus met minister De Jonge

Een indringende roep om voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen voor thuiszorg en verpleeghuiszorg en een inkijkje in de manier waarop we ons voorbereid hebben op het coronavirus. Dat deelden onze collega’s vandaag in gesprek met zorgminister Hugo de Jonge.

Hij bezocht ons verpleeghuis Tiendhove in Krimpen aan den IJssel. De minister ging in gesprek met collega’s uit Tiendhove, collega’s van Agathos en met een afvaardiging van ons uitbraakteam. Hugo de Jonge sprak na afloop zijn grote waardering uit voor de daadkracht en voorbereiding die bij ons heeft plaatsgevonden.

Zowel onze zorgverleners als onze bestuurder en artsen gaven aan zich het meest zorgen te maken over het landelijk gebrek aan persoonlijke beschermingsmiddelen. Bestuurder Hendrik Jan van den Berg dringt aan op extra prioriteit voor de verpleeghuiszorg en thuiszorg bij de verdeling van de materialen. Waarbij de hardst getroffen regio’s, waaronder Rotterdam-Rijnmond ook de meeste benodigde middelen krijgen, zodat alle noodzakelijke zorg door kan gaan. Laat het niet zover komen dat wij keuzes moeten maken om belangrijke zorg te stoppen of te verminderen, terwijl elders in het land nog voldoende materiaal beschikbaar is, zo klonk de oproep.

Beeldbellen

Trots vertelden de collega’s over de maatregelen die zijn genomen om het coronavirus zoveel mogelijk buiten de deur te houden. En om het contact tussen bewoners en mantelzorgers met beeldbellen en berichten op Familienet op gang te houden. “Goed joh”, complimenteerde De Jonge. “Mooi om te zien hoe dingen waar normaal gesproken een jaar over kan worden vergaderd er nu staan in een dag.” Prachtig om te delen was het buitenconcert dat een muziektherapeut gisteren gaf en de levensgrote krijttekening bij de ingang op de stoep. Dat we onze locaties al een week eerder sloten voor bezoekers, zou weleens de reden kunnen zijn dat een locatie als Tiendhove nog geen COVID-19 heeft, zei de minister. Hij prees de daadkracht, die er wel voor zorgde dat we iets uit moesten leggen aan de bezoekers.

Op de locatie heerst ook een groot verantwoordelijkheidsgevoel, vertelden de collega’s. Bijvoorbeeld om de kinderen niet met anderen te laten spelen, terwijl de speeltuin in de wijk vol is. “Je wilt niet degene zijn die het virus het huis binnenbrengt.”

In de wijkverpleging in Krimpen zijn nog geen cliënten besmet, maar elders in het land wel, deelden de collega’s van Team Krimpen. Ze staan klaar om af te schalen waar nodig. Schrijnend was het verhaal van een cliënt die aangaf het leven niet meer te zien zitten, juist door alle spanning en onzekerheid op dit moment.

Het bezoek vond plaats in De Specialiteit, het restaurant dat is afgesloten van het verpleeghuis. Uiteraard werd het gesprek op gepaste afstand gevoerd, onder andere in aanwezigheid van een tweetal journalisten. Links naar de artikelen plaatsen wij hieronder.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.