Bezoek CU met WMO tour

Bezoek CU met WMO tour

Maandagmiddag 22 april bezochten Carla Dik (lid tweede kamerfractie ChristenUnie)  samen met Setkin Sies (fractievoorzitter ChristenUnie/SGP Rotterdam) en enkele CU’ers Lelie zorggroep in het kader van hun WMO tour.

Het bezoek kwam op een mooi moment;  ’s Ochtends was de start van de nieuwe werkwijze  Hulp bij Huishouden in Rotterdam-Centrum. Zorgmanager Christa Lubben: “Lelie zorggroep ziet in deze werkwijze kansen, maar heeft zeker ook wel zorgen. Enerzijds zien we kansen door nieuwe sociale verbanden in de leefomgeving van mensen. Anderzijds maken we ons zorgen over de keuzevrijheid in de zorg. Ook is het niet helder of voor alle kwetsbare mensen zorg voldoende beschikbaar blijft.”

Met onder andere Setkin Sies is afgesproken hem op de hoogte te houden van  de ervaringen met de nieuwe werkwijze in Rotterdam.

Ook  het onderwerp Keuzevrijheid en Identiteit gaf genoeg stof om verder over door te  praten. De keuzevrijheid in de zorg neemt af door allerlei ontwikkelingen. Frans Knuit vertelde dat dit onderwerp Lelie zorggroep dagelijks bezighoudt. Daarnaast heeft de zorggroep de opgave  om zichtbaar te maken wat haar toegevoegde waarde is als christelijke zorgorganisatie.

Tot slot gaf Gerrit ten Brinke de aanwezigen nog een hartenkreet mee: ‘Ik mis bij de  landelijke ontwikkelingen het perspectief. Waar willen we met de zorg naar toe?  Als wij weten waar we naartoe moeten werken, is veranderen niet makkelijk maar wel mogelijk, dan gaan we ervoor!’

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.