Nu ook Tovertafels voor verpleeghuizen Oranjehof en Siloam

Nu ook Tovertafels voor verpleeghuizen Oranjehof en Siloam

Nu ook Tovertafels voor verpleeghuizen Oranjehof en Siloam

Bewoners van Oranjehof en Siloam, beide locaties van Lelie zorggroep in Rotterdam, doen sinds kort spelletjes op hun nieuwe Tovertafels. Zoals bellen kapot slaan, blaadjes vegen en rijmpjes afmaken.  

Een Tovertafel biedt spellen aan voor ouderen met dementie, met als doel hen in beweging te brengen en een fijne tijd te geven. De Tovertafel projecteert vanaf het plafond animaties op de tafel waaraan ouderen gezamenlijk zitten. Deze animaties reageren op de beweging van handen en armen.
Eerder al kregen zes andere verpleeghuizen van Lelie zorggroep een Tovertafel. Active Cues, de maker van de tafel, heeft sindsdien nieuwe spelletjes ontwikkeld die op alle tafels zijn geïnstalleerd en waarvan nu dus ook de bewoners in Siloam en Oranjehof gebruik kunnen maken.

Toverlantaarn
Bewoners zijn blij met de tafel, merkt teamleider Welzijn Marianne de Paauw: “‘Wat een mooie toverlantaarn hè?’ zei laatst iemand. ‘Zoiets hadden wij vroeger niet. Dat zal een lieve duit gekost hebben.’” Dat laatste is inderdaad het geval. Het geld voor de tafels is beschikbaar gesteld door fondsen: Bavo stichting Heemstede en de samenwerkende fondsen Nationaal Ouderenfonds, Stichting Het R.C. Maagdenhuis en Stichting Brentano’s Steun des Ouderdoms. Hiervoor is geput uit het Fonds Ab Laane dat is ondergebracht bij het Nationaal Ouderenfonds.
In Oranjehof nam medewerkster Marijke Nikou het initiatief tot een crowdfundingactie. Het geld dat ze daarmee ophaalde, is bij de Tovertafel voor Oranjehof gelegd.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.