Bijzondere appelflappen

Bijzondere appelflappen

Bijzondere appelflappen

“Je moet komen kijken, het gaat niet goed bij mevrouw Pietersen*,”  roept meneer de Jong* aan tafel. Op de dagbesteding bakken we appelflappen. Ik kijk naar mevrouw Pietersen en stel meneer de Jong gerust: “Het gaat goed, ik hou het wel in de gaten”.
Mevrouw Pietersen is twee weken geleden gestart met de dagbesteding. Ze zat thuis alleen maar in haar stoel en ondernam niets. Bij alle activiteiten die wij organiseren, geeft ze standaard het antwoord: “Dat kan ik niet”.  En nu is mevrouw uit eigen initiatief begonnen aan het maken van een appelflap.
In de ogen van meneer de Jong is de appelflap van mevrouw Pietersen mislukt.
Als medewerker zie ik iemand die zelfvertrouwen heeft gevonden om mee te doen. Iemand die doorzet, ook al gaat het niet meer zo makkelijk. En terwijl ze de appelflap proeft, zie ik een tevreden glimlach, ondanks het besef dat ze door haar dementie nooit meer zal zijn wie ze was. 

Op de dagbesteding voor ouderen met dementie gaat het er niet om wie de mooiste of lekkerste appelflap bakt. De activiteit is een middel om een doel te bereiken. Ons gezamenlijke doel is om de zelfredzaamheid van cliënten te behouden. Iedereen wil zolang mogelijk thuis wonen. Hier werken we aan met ons activiteitenprogramma.

Van alle appelflappen die vandaag zijn gebakken, vind ik die van mevrouw Pietersen het beste gelukt!

*Deze naam is niet de echte naam.

Dahpne Euser is activiteitenbegeleidster bij ons verpleeghuis De Burcht en schreef als gastblogger eenmalig deze post op ons blog.
Wilt u meer weten over onze dagbesteding? Kijk dan hier.

Onze zorg- en hulpverleners - met uiteenlopende functies - schrijven wekelijks een persoonlijk blog over hun (werk)ervaringen, grappige anekdotes of ander interessant leesvoer. Ook is er regelmatig een gastblogger aan het woord. Er is elke week iets nieuws te lezen op ons blog!
Lees hier meer over onze bloggers.

Word jij de collega van Daphne? Kijk op werkenmetwaardering.nl voor onze vacatures.

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.