100 jaar christelijke zorg in het centrum van Rotterdam

100 jaar christelijke zorg in het centrum van Rotterdam

100 jaar christelijke zorg in het centrum van Rotterdam

Ik kom er natuurlijk niet onder uit om hier iets over te zeggen.
Allereerst wil ik iets duidelijk maken: Het is niet de locatie Atrium die 100 jaar bestaat maar er is 100 jaar geleden gestart met Christelijke zorg in het centrum van Rotterdam.
Atrium doet hier sinds 1960 aan mee. Maar desondanks is Atrium wel een beetje het feestbeest want wij zitten immers midden in het centrum.

Mogelijk heeft u het artikel in de AD gelezen. Over wat het voor een aantal bewoners betekent om juist midden in dat bruisende centrum te wonen. Waarom zij juist voor deze locatie kiezen en op winkels uitkijken in plaats van een natuurgebied of aan de rand van een park.

Het stadsleven zit toch ook een beetje in je bloed. Net zoals je een zeeman bijna niet aan wal krijgt, krijg  je een stadsmens  bijna niet in een hutje op de heide.

En eerlijk gezegd doet de stad mij ook wel wat. Ik kom zelf uit het “oude noorden”, vroeger een echte volkswijk. Geraniums hingen buiten en de ramen stonden met mooi weer open. Als kind kreeg je altijd wel een snoepje of een koekje aangereikt van een van de buren. Op het Pijnacker plein waren altijd andere kinderen dus lekker samen buiten spelen en tot groot ongenoegen van mijn moeder met flink vervuilde kleding weer thuis komen. Fijne herinneringen.

Maar goed, we hadden het over 100 jaar christelijke  zorg.

Wat ik al zei is Atrium het feestbeest deze dagen. Atrium is gezellig versierd, en de hele Karel doormanstraat kan zien waarom het feest is. Het 100-jarig jubileum hebben we op verschillende manieren gevierd, Er was een feestelijke aftrap met ballonnen en taart, bewoners hebben een stadswandeling gedaan met een echte Rotterdam-kenner langs alle plekken waar Atrium ooit stond. En 30 april sloten we af met een diner dat precies hetzelfde was als bij de opening van Atrium 60 jaar geleden. Het nieuwe meubilair van het Trefpunt werd mooi gedekt met een zeer chique uitstraling, vrijwilligers hielpen mee met serveren en er werd tijdens het diner prachtig piano gespeeld. We hebben met elkaar genoten.

Ook hier kwam naar voren dat een diner een extra tintje krijgt door wat extra aandacht aan het uiterlijk van de bewoners te besteden. Mensen voelden zich echt feestelijk. Maak de outfit af met een mooie witte anjer corsage en het feest is compleet.

100 jaar christelijke zorg in het centrum.
Dat zijn heel wat cliënten/bewoners en collega’s die ons voor gegaan zijn.
Met andere middelen en mogelijkheden maar allemaal met dezelfde  insteek.
Willen wonen en werken in de zorg midden in het centrum van Rotterdam.

Op naar de volgende 100 jaar en met wat de toekomst ook mag brengen.

Onze zorg- en hulpverleners - met uiteenlopende functies - schrijven wekelijks een persoonlijk blog over hun (werk)ervaringen, grappige anekdotes of ander interessant leesvoer. Ook is er regelmatig een gastblogger aan het woord. Er is elke week iets nieuws te lezen op ons blog!
Lees hier meer over onze bloggers.

Wil jij ook werken in het centrum van Rotterdam? Kijk op werkenmetwaardering.nl voor onze vacatures.

(hieronder een kleine sfeerimpressie)

     

 

   

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.