10 jaar De Regenboog

10 jaar De Regenboog

10 jaar De Regenboog

Vorige week bestond ons hospice De Regenboog 10 jaar. Als geestelijk verzorger mocht ik vanaf de start van de palliatieve zorg in De Regenboog betrokken zijn. Twintig jaar geleden begonnen we met palliatieve zorg in ons verpleeghuis Pniël. Toen duidelijk werd dat de woning naast Pniël het palliatief centrum zou worden, waren we als team heel enthousiast.
Het palliatief centrum kreeg de naam De Regenboog. De regenboog die als indrukwekkend natuurverschijnsel midden in dreiging, aan de horizon, als een prachtige veelkleurige boog verschijnt. Die ons een grens laat zien tussen zon en regen. En ons doet beseffen dat we leven tussen wanhoop en hoop.
Voor veel gelovigen betekent de regenboog ook een levensteken van God, waarmee God Zijn belofte van trouw en veelkleurige liefde aan de mens wereldwijd laat zien.
Een veelkleurigheid die we ook in de grote verscheidenheid van mensen, die aan onze zorg worden toevertrouwd, in De Regenboog terugzien.

Ik doe mijn werk met heel mijn hart en ben ontzettend trots op hoe wij als team, inclusief vrijwilligers, onze kundigheid en veelkleurigheid vorm en inhoud geven in ons gericht zijn op de ander en diens naasten.
Wanneer een ziekteproces uitloopt op de dood, wordt het ziek zijn zowel lichamelijk als geestelijk beleefd. Allerlei vragen komen boven.  Vragen en gevoelens die verward zijn. Vragen die te maken hebben met het zoekproces naar betekenis en zin. Vragen…waar geen passend antwoord op is, omdat de vraag per definitie groter is dan het antwoord.

Het kan mij iedere keer opnieuw raken:
- dat ieder mens ten diepste ernaar verlangt om gehoord en gezien te worden
- dat ieder mens verlangt naar ruimte om een eigen verhaal te vertellen, op eigen wijze, met eigen woorden
- dat ieder mens verlangt naar respect

Ieder sterven is uniek.  En dat vraagt iedere keer om passende zorg, aandacht, maar ook om respect, acceptatie, ruimte… Ik ben blij en dankbaar dat we in De Regenboog samen dat respect en die ruimte mogen geven aan onze cliënten.

Deze keer is geestelijk verzorger Rita Renema onze gastblogger.
Lees hier een interview met Rita Renema dat in ons Lelie magazine heeft gestaan. 

Onze zorg- en hulpverleners - met uiteenlopende functies - schrijven wekelijks een persoonlijk blog over hun (werk)ervaringen, grappige anekdotes of ander interessant leesvoer. Ook is er regelmatig een gastblogger aan het woord. Er is elke week iets nieuws te lezen op ons blog! Lees hier meer over onze bloggers.

Word jij de collega van Rita? Kijk op werkenmetwaardering.nl voor onze vacatures.

 

Reacties

06-06-2019 om 13:30

Ik ben trots op Leliezorggroep waar ik werkzaam ben. Waar we samen zoekend, werkend goede gerichte zorg willen geven. Waar de ander zich gezien en gehoord mag weten. Samen zijn we sterk en tot goede zorg in staat. Daar word ik super blij van.

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.