Krimpense kerken en Tiendhove versterken onderlinge band

Krimpense kerken en Tiendhove versterken onderlinge band

Krimpense kerken en Tiendhove versterken onderlinge band

Vijf van oorsprong hervormde en gereformeerde kerken uit Krimpen aan den IJssel bevestigen en versterken hun langdurige relatie met verpleeghuis Tiendhove, onderdeel van Lelie zorggroep. Vanuit de kerken is al jaren een adviesraad actief die Tiendhove adviseert en ondersteunt bij het vormgeven van de christelijke identiteit.

Donderdag werd het vernieuwde reglement ondertekend door vertegenwoordigers van de kerken en namens Lelie zorggroep door directeur Leni Hoogendoorn en geestelijk verzorger Wim Burggraaf. Vanwege organisatorische veranderingen binnen Leliezorggroep ontstond vanuit beide partijen de behoefte om nauwkeuriger te omschrijven op welke manier de samenwerking vormgegeven wordt. ‘Als christelijk verpleeghuis werkten we altijd al wel samen met de kerken, maar we willen duidelijker laten zien dat kerk en verpleeghuis in de wijk bij elkaar horen. In de samenwerking met de adviesraad willen we kijken hoe we de pastorale activiteiten binnen het verpleeghuis gezamenlijk vorm kunnen geven’, zegt Hoogendoorn.

Van betekenis
Op deze manier kunnen kerken waar bewoners hun hele leven wekelijks de diensten bijwoonden, ook in de laatste fase van hun leven van betekenis zijn. Lelie zorggroep heeft een bewuste keuze gemaakt om geestelijk verzorgers in dienst te hebben zodat advies en ondersteuning in de (pastorale) omgang met de doelgroep ook kan worden gegeven.

Band behouden
Doel van de samenwerking is ook dat de kerkelijke gemeente zelf een band met de leden in het verpleeghuis kan houden. Dat kan door pastoraat, maar bijvoorbeeld ook door een collecte die ten goede komt aan de pastorale activiteiten in Tiendhove. De kerken die deelnemen in de adviesraad zijn de IJsseldijkkerk, De Rank, De Ark, De Wingerd en de Hervormde Wijkgemeente van Bijzondere Aard.

Kijk voor meer informatie over locatie tiendhove op www.tiendhove.leliezorggroep.nl   

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

0900 22 44 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.